Statul Alabama se intinde intr-o regiune cu un climat agreabil, in partea de sud-est a tarii. Alabama a fost teatrul a doua din cele mai critice evenimente petrecute in istoria Statelor Unite ale Americii: Razboiul de Secesiune si miscarea drepturilor civice.

Alabama are reputatia de a fi un stat ospitalier si calduros. Alabama a fost locul in care a luat nastere Confederatia, la Montgomery, care a divizat statele americane in ceea ce priveste sclavismul.

Montgomery este al doilea oras ca marime din Alabama si capitala statului. Orasul este situat pe Alabama River si atractia sa principala este Greek Revival Capitol. Casa lui Jefferson Davis reprezinta primul loc de reuniune al Confederatiei. Orasul a dobandit o celebritate internationala datorita numeroaselor actiuni non violente conduse de un tanar pastor in varsta de 26 de ani, Martin Luther King. Turistii au posibilitatea de a vizita Civil Rights Museum precum si Rosa Parks Library and Museum.

Birmingham este unul din cele mai frumoase orase ale statului Alabama, un oras ce poseda numeroase conace si vestigii ale vechiului Sud aristocratic precum Arlington si Antebellum Home cu gradinile sale. Birmingham a fost un centru industrial important reputat in domeniile fierului si otelului. Ca omagiu pentru industria metalurgica, Birmingham poseda cea mai mare statuie din fonta din lume, al zeului mitologic Vulcan cu o inaltime de 17 metri.

Huntsville. Demarat in 1920, programul spatial american a plasat oraselul Hunstsville pe primele locuri in cursa pentru cucerirea spatiului. O echipa de oameni de stiinta au facut din Redstone Arsenal inima conceperii si constructiei de rachete. Aici a fost construit primul motor spatial care l-a dus pe om pe Luna. US Space and Rocket Center unde se poate admira o nava spatiala in marime naturala le permite turistilor sa aiba o viziune asupra vitorului. Cum traiau localnicii in 1819, an in care Alabama a devenit membru al Uniunii Statelor Unite? Turistii vor gasi raspunsul la aceasta intrebare in Constitution Village.

Citeste: Descopera Santa-Lucia, perla din Caraibe

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ