Africa de Sud reprezinta de departe cea mai dezvoltata si mai emancipata tara de pe continentul african. 48 de milioane de locuitori, 11 limbi recunoscute ca fiind oficiale. Africa de Sud este considerata a fi cea mai mare producatoare de aur din lume. Adaposteste pe teritoriul sau numai putin de 750 de mine de aur, cea mai cunoscuta fiind cea de la Tou Tona, cu o adancime de 3400 de metri. In mina Premiers a fost descoperit in anul 1905 cel mai mare diamant din lume cu o greutate de 3106 carate.

Africa de Sud este o tara somptuoasa. Martora unei istorii tumultoase, Africa de Sud este o tara in care pamantul si natura au stiut sa isi pastreze drepturile. Cei care au sansa de a ajunge aici vor desoperi peisaje care taie rasuflarea dar si orase care au stiut sa se transforme de-a lungul vremii.

Cape Town este unul din cele mai importante orase din Africa de Sud cu cei 433.000 de locuitori ai sai. Castelul Bunei Sperante reprezinta principala atractie, cea mai veche marturie a colonialismului olandez. Capul Bunei Sperante reprezinta o fasie de pamant stancoasa, inalta, situata pe coasta atlantica a Pensinsulei Cape.

Plajele din Africa de Sud 

Litoralul este vast, soarele pe cer de-a lungul intregului an. La Simon’s Town veti descoperi plaja Boulders Beach unde veti putea admira pinguinii de aproape. Daca doriti sa profitati de o plaja lunga cu nisip alb atunci regiunea ideala in acest sens este Camps Bay. O alta plaja populara din Africa de Sud este Clifton, marginita de arbori si adapositind magnifice blocuri de granit.

Safari in parcul national Kruger

Africa de Sud adaposteste o fauna extrem de variata. Parcul Kruger este un parc incredibil in care se pot admira elefanti, lei, zebre, rinoceri si leoparzi. Cea mai mare rezerva animaliera din Africa de Sud, parcul Kruger se intinde pe  suprafata de 20 000mp.

Muzeul Apartheid se numara printre principalele locuri de interes din Africa de Sud. Situat la Johannesburg, este singurul muzeu din lume dedicat Apartheidului. Prin intermediul expozitiilor permanente si temporare vei afla mai multe lucruri despre istoria acestei tari.

Citeste: Cairo, orasul perla al Egiptului

Advertisment

LĂSAȚI UN MESAJ